Bucureşti, 9 august 2016:  Zeci de medici au participat la seminarul organizat la București de Muşat & Asociaţii,“Profesia Medicală – Oportunități și provocări în contextul legislativ actual”. Demersul este dedicat atât medicilor din sistemul public de sănătate, cât și celor din sistemul privat.

“Am considerat extrem de important, mai ales în contextul actual al deficiențelor sistemului de sănătate, să explicăm medicilor cum ajung acțiunile sau activitățile pe care le exercită cu bună credință să fie cercetate din punct de vedere penal. De asemenea, pornind de la multiplele dosare în care acordăm asistență juridică profesioniștilor din domeniul sănătății, am discutat și analizat cum își pot construi și conduce în mod eficient practica medicală, indiferent de forma de organizare sau exercitare aleasă, astfel încât să evite conflictul de interese sau să prevină situații-limită, cum sunt cele de natură penală”, a declarat Mădălin Enache, Partener Mușat & Asociații, coordonator al practicii de Drept Penal al Afacerilor.

“Profesia de medic este expusă la numeroase riscuri generate de deficiențe grave ale sistemului românesc de sănătate, de care medicii nu sunt responsabili, dar și de incoerența legislativă. Legislația ce reglementează exercitarea profesiei medicale este în perpetuă schimbare, spre exemplu Legea Sănătății nr. 95/2006 a fost modificată de nenumărate ori în ultimii ani, dar în continuare există anumite aspecte neclare și interpretări contradictorii în legătură cu limitele în care un medic își poate desfășura activitatea. În acest context, am dezbătut în cadrul seminarului aspecte precum conflictul de interese, incompatibilitățile, participarea la congrese naționale și internaționale, obligația de declarare a sponsorizărilor și a veniturilor, achiziția de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare, dar și problemele de natură penală ce pot apărea în exercitarea profesiei medicale.”, a declarat Dan Minoiu, Managing Associate Mușat & Asociații.

La eveniment au participat peste 70 de medici de diferite specialități, din întreaga țară.  Aceștia și-au manifestat aprecierea pentru inițiativa Mușat & Asociații și au asigurat, la rândul lor, un dialog de calitate, interactiv și constructiv. Datorită succesului înregistrat, dar și cererilor de participare numeroase, seminarul va fi organizat și în alte orașe din țară; el este deja programat pentru data de 11 august la Cluj-Napoca. Ambele dezbateri fac parte dintr-o serie amplă de evenimente, în cadrul cărora vor fi abordate probleme specifice ce vizează reglementarea sistemului românesc de sănătate.

Muşat & Asociaţii este casa de avocatură din România recunoscută anual, la nivel naţional şi internaţional, pentru rezultatele sale excelente. Întotdeauna cu un pas înainte în practica avocaturii de business, specialiștii Muşat & Asociaţii au anticipat de fiecare dată nevoile în continuă transformare ale clienţilor, propunând unghiuri de abordare diferite şi lansând noi arii de practică.

 

 

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email