București, 22 martie 2017: Mușat & Asociații anunţă continuarea programului “Mentor”, prin care invită viitorii avocați să ia parte la stagii de practică plătite în cadrul firmei. Dezvoltat împreună cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, prin intermediul Asociației Studenților în Drept, programul educaţional oferă studenților oportunitatea de a se integra în echipe de avocaţi cu experienţă în mandate complexe, într-o cultură organizațională care încurajează dezvoltarea talentului natural și atingerea potențialului maxim de performanță.

 “Credem că este un gest firesc să sprijinim tinerii interesați de o carieră în avocatură să descopere frumusețea acestei meserii într-un cadru riguros dar divers. Fiind destinat celor mai buni studenți la Drept din anii III și IV de studiu, programul își propune să deschidă calea către o carieră în cadrul firmei noastre viitorilor avocaţi talentaţi, cu pasiune pentru profesie şi cunoştinţe temeinice”, a declarat Paul Buta, Partener în cadrul Muşat & Asociaţii.

“Muşat & Asociaţii Mentor” este un program ce îşi propune să răspundă nevoilor educaţionale ale profesiei de avocat, să le ofere studenţilor un început profesional de calitate, astfel încât ei să fie motivați să își urmeze vocația după ce au înțeles cum funcționează una dintre cele mai mari case de avocatură din România.

Prin această acțiune, Mușat & Asociații oferă celor mai buni studenți 10 stagii de practică plătite, cu durata de o lună. Proiectul a fost prezentat atât în cadrul Facultății de Drept, în prezența a peste 100 de studenți, cât și în cadrul vizitei studenților organizată la sediul firmei.

“Au fost întâlniri informale în cadrul cărora am discutat cu studenții despre mandatele noastre complexe din ultimul an și le-am povestit cât de importantă este pasiunea pentru meseria pe care și-o aleg. Și în avocatură se aplică principiul potrivit căruia o carieră de succes este determinată de pasiune și talent, dar și de multă muncă, perseverență și răbdare. Aceste întâlniri sunt, în opinia noastră,  deosebit de utile, deoarece viitorii avocați își pot forma o opinie mai clară cu privire la nivelul de pregătire și abilitățile personale necesare unui avocat de business”, a declarat Paul Buta, Partener în cadrul Muşat & Asociaţii.

Indiferent de aria de practică în care studenţii îşi vor efectua stagiul ca membri ai echipelor Muşat & Asociaţii (Litigii, Arbitraj, Drept Comercial, Drept Imobiliar, Proprietate Intelectuală, Drept Concurențial, Consultanță Fiscală), ei vor fi implicați în probleme de drept interesante și vor avea de rezolvat subiecte ce le vor provoca gândirea și priceperea juridică.

Studenții pot aplica la programul Mușat & Asociații Mentor prin intermediul Asociației Studenților în Drept, tinerii interesați fiind invitați să îşi trimită documentele de candidatură (CV, scrisoare de intenție, scrisoare de recomandare și o dovadă a notelor obținute în anii de studiu) la adresa de e-mail successusperlabor@asd-ub.ro, sau direct, la adresa de e-mail cariere@musat.ro.

Muşat & Asociaţii este casa de avocatură din România recunoscută de-a lungul anilor în calitate de formator a sute de avocaţi, mulţi dintre ei recunoscuţi pe plan local şi internaţional pentru expertiza şi profesionalismul lor. Excelenţa și profesionalismul sunt valori datorită cărora Muşat & Asociații a devenit una dintre cele mai respectate case de avocatură din România.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII:

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 20 de parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale, drept penal

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 3.000 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini și corporații multinaționale.

Print Friendly, PDF & Email