București, 12 noiembrie 2018 – Societatea de avocați MUȘAT & ASOCIAȚII a găzduit o masă rotundă pe teme legate de confidențialitate și a invitat experții Facebook să împărtășească asistenței din experiența lor în ceea ce privește GDPR & e-Privacy, precum și abordarea lor cu privire la implementarea acestora.

Evenimentul a avut ca scop sporirea gradului de conștientizare în legătură cu anunțurile recente privind confidențialitatea și preluarea feedback-ului oferit de părțile interesate. Masa rotundă pe subiecte legate de e-privacy găzduită de MUȘAT & ASOCIAȚII a adus la un locmai multe părți interesate din România, inclusiv companii din retail și e-commerce, activiști, cadre universitare și ONG-uri, dornice să afle mai multe informații de la practicienii în drept, precum și de la conferențiarii invitați.

,,Suntem onorați să deschidem, alături de colegii noștri de la Facebook, seria discuțiilor privitoare la noua arhitectură E-Privacy. Trecând prin experiența GDPR, suntem conștienți de efectele pe care această nouă legislație le poate avea în mediul de business și online, dar mai ales asupra necesității de reglare a propunerilor curente pentru a crea un cadru robust, predictibil și eficient, evitând astfel neclaritățile și blocajele. Suntem determinați să sprijinim crearea un dialog constructiv între factorii decizionali naționali și mediul de afaceri, astfel încât să se poată sprijini Consiliul și Parlamentul European în găsirea celor mai bune soluții pentru un nou ePrivacy (EPR), care să protejeze cu adevărat dreptul europenilor la viața privată, fără a împiedica inovarea și beneficiile utilizării datelor.”Iulian Popescu, Partener la MUȘAT & ASOCIAȚII.

Echipa specializată în domeniul protecției datelor din cadrul firmei, împreună cu principalii Parteneri care o coordonează, Iulian Popescu și Bogdan Mihai, a fost implicată într-o măsură semnificativă în întregul spectru de aspecte legate de protecția datelor în beneficiul unor clienți importanți din industria farmaceutică, asigurări, industria automobilelor și IT. Clientela cuprinde atât clienți privați, cât și societăți de stat care activează în domeniul sistemelor de telefonie mobilă și tradițională, transmisiune prin cablu și televiziune, transmisie voce-date și operațiuni derulate prin satelit, producători și furnizori de hardware și software și diverși utilizatori ai serviciilor de tehnologia informației.

 

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2016, MUŞAT & ASOCIAŢII a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operaţiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaţilor 2016, ediţia a VII-a.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email